About me

Poëzie is populair. Tegenwoordig vind je het niet alleen meer in boeken, maar ook in muziek, als cultuuruiting op festivals en zelfs in het dagelijkse straatbeeld. Er ontstaan nieuwe vormen van poëzie. Zo is spoken word -een kruising tussen rap en dichtkunst- steeds meer in opkomst. Maar wat is nou eigenlijk de kracht van het gesproken woord?

Mijn naam is Judith Tielemans, een 21-jarige student Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. In mijn blog duik in de wereld van poëzie/spoken word en probeer ik een antwoord te vinden op mijn vragen. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor woorden en van schrijven weet ik wel wat af. Maar van poëzie? Daar moet ik nog achter zien te komen.

Ik ben dol op zo’n beetje alles wat met cultuur te maken heeft en zou in de toekomst dan ook graag aan de slag gaan als cultuurredacteur bij een interessant bedrijf. Mijn blog vormt een aanvulling op reeds bestaande media-uitingen vanwege het diverse aanbod artikelen, boeiende interviews, het inspirerende ‘poëzielab’ en mijn persoonlijke manier van bloggen.

Want wat voor rol heeft poëzie in de hedendaagse cultuursector? Waar moet een goed gedicht aan voldoen? En wat kan poëzie betekenen voor ons als mensen? Dit is mijn persoonlijke zoektocht naar de kracht van de woorden in de wereld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s